Sunday, August 30, 2009

birthday farid

Anak teruna mama dah masuk 3 tahun hari ni...30 Ogos 2009. mama belikan kek utk farid...petang tadi sebelum berbuka mama kasi la farid tiup lilin.kebetulan kakak ira ada skali..sronok la budak 2 orang tu duk nyanyi lagi hepi birthday and tiup lilin sama2.hheeee.


menu hari ni bihun goreng, udang goreng tempura, nasi himpit and pengat pisang.
aabh mtk lauk ikan kayu masak merah ang sawi goreng..okey la tu xde la penat sgt mama nak masak kan...





Thursday, August 27, 2009

Juadah berbuka tahun ini

Sepanjang bulan Ramadhan tahun ni hati terasa hepi jer sebab kat rumah ni bertambah ahli keluarga...Fahim dan ayah cik Aqim.meriah jer kalu time nak berbuka.takde la rasa sunyi seperti sebelum2 ni.seronok bila kita makan beramai-ramai lebih2 lg dengan keluarga sendiri. Walaupon mama penat melayan anak2 yang semakin 'memeningkan' tetapi mama enjoy sebab rumah tak sunyi sepi. dah seminggu kita berposa...abah belum pon penah ajak mama pi bazar Ramadhan.entah cmne rupa le bazar Ramadhan tahun ni.kalau sebelum2 ni...mmg tak lepas pegi bazar di fajar.Mujur le cuti sekolah..boleh la mama masak hari2.puas hati dapat makan mknn yg mama masak sendiri.
















Saturday, August 22, 2009

salam ramadhan al mubarak


alhamdulillah...akhirnya kita dipertemukan kembali dengan Ramadhan yang penuh keberkatan dan kemuliaan. syukurlah masih lagi dapat menunaikan ibadat puasa di bulan yang mulia ini. selamat berpuasa semua....harap2 semua dapat berpuasa penuh tahun ni..

Saturday, August 15, 2009

cikgu Tina kawin


dah selesai makan


pelamin dalam rumah...tema 'garden'



dengan pengantin



giliran kami pulak.hheee




fahim demam..

kesian fahim...demam sampai mencecah 39 darjah.terkejut mama...doc pesan kalu fahim sesak nafas kena terus g spital. risau mama H1N1. tapi ni fahim wpon demam...dia ni aktif le sesangat mcm org tak demam. senyum senantiasa...


oleh kerana terlalu risau..mama keje separuh hari le Khamis tuh. sian fahim..mama perah air daun bunga raya dan lumur atas kepala dia. sekejap jer suhu dia dah turun sampai la hari ni.
sekarang pulak ayah cik pula demam je.mama pon risau..tengok lah..besok mama nk bawa ayah cik ke hospital. kesian tengok dia walaupon ubat demam dah ada yang bulan lepas.


TRIP TO TAWAU

Tiba-tiba jer terasa nak pergi berjalan ke Tawau. Maka kami pun sekeluarga pon plan le ke Tawau minggu lepas..kawan mama dah tepon awal2 pesan barang2 tupperware. banyak betul barang2 tupperware dia. abah kata dah 'tepu otak' duk rumah jer tak kuar sandakan. mama ikut aje walaupun sebenarnya mama ni tak penah rest kat rumah sbb banyak betul keje2 sek dan keje2 rumah. kira ni melapangkan fikiran kuar dr sandakan
kelajuan keta abah...mama pon seram




abang dan adik di belakang farid siap bawa frenz dia...boleh plak dia gantung frenz tu..serabut betul.


bang..boleh adik pinjam jap!!!



kat dalam rumah kawan mama..lepak2 lepas lunch..standby balik sandakan
lain kali kita datang lagi



ni le kawan mama...manager Tupperware mama dan juga org kampung mama ni. kat depan rumah dia.tima kasih la ye bermalam kat rumah satu malam.siap makan budu ngn tempoyak lagi...best nyer.

lepak tepi tembok laut sebelum balik sandakan..

perebutan kuasa

Semenjak fahim masuk 4 bulan lebih ni..suka sangat dia nak barang2 abang farid. yang lucu nyer termengah2 dia nak ambik barang dari tangan abang. hari tu time duk baring atas katil mama yang sekarang bertukar title 'katil anak2' budak2 ni berebut kereta shell. menangis2 abang farid bila adik fahim ambik keta dia...budak2 ni kalu dah besor2 nanti camne le.

ni mula2 tengok2 je dulu dah nak ambik barang abang..



time ni abang farid minum susu..adik fahim megambil kesempatan ini


yea..yea..yea...adik dapat!!!



waaaaaaaa....abang punya tu mama!!! fahim ambik..


ambik tu mama...waaaaaaaaa!!!

putih yang manja

putih semakin membesar...sangkar lama putih dah tak sesuai untuk dia.maka mama dengan penuh semangat pon buat lah satu sangkar yang lebih besar supaya putih ni lebih selesa.kayu2 papan2 mama ambik kat sekolah yang dah tak guna...jaring besi tu mama beli rm8 semeter. untuk buat sangkar ni mama guna 4 meter jaring besi.


ni si putih kalu dah kasi lepas dr sangkar..pandai le dia masuk rumah melepak2 kat mana2 saje dia suka. kalu halau kuar..dia masuk balik. lama2 mama malas nak layan.


tempat menyorok dia hari2. bawah pokok serai wangi.
kalu lapar dia pandai masuk sangkar sendiri..


aktiviti putih petang2...ambik angin kat luar sangkar


ni kena halau


sian dia kena halau..kalu dah nk malam putih masuk sendiri ke sangkarnya. dah pandai dia sekarang