Sunday, October 18, 2009

open house d sandakan

memang seronok raye tahun ni.tahun lepas pun mama buat open house tapi tak balik kampung.jemputan pun hanya untuk kawan2 ilp je.bagi tahun ni..mama nak sangat ajak kawan2 sekolah mama.yang kawan ilp pun sama sebab ada kawan2 yang akan dah nak balik semenanjung meninggalkan kami d sandakan.sedih betul..bila lagi giliran kami.

oleh kerana syok sangat buat open house,mama lupa nak snap aksi2 tetamu.mama terpaksa buat open house 3 edisi.

edisi pertama jemput jiran tetangga. tujuh family jer.makan tengahari lauk2 biasa2 je.
sup ayam, sayur campur and udang masak merah dan buah buahan.

edisi ke 2 jemputan utk warga ilp.dalam 60 orang tetamu.ni mama masak nasi minyak lauk gulai ayam dan ayam masak merak serta acar timun dan juga buah buahan. ikan dan udang goreng tepung juga sempat dihidangkan.

edisi ke 3 mama jemput guru2 seramai 15 keluarga.sama juga mama masak nasi minyak.terima kasih kepada semua yang datang.
guru besar dan suami


idawani dan suami










Saturday, October 10, 2009

raye sana sini

main buai dulu sementara kita tunggu cik linda kita

farid ngan kak long


penat dah anak2 mama


raye ke 2


sahabat rapat sejak azali..rusmah (baru balik dr sampoerna 5 tahun)
dan asmak (baru balik dr UK setelah 5 tahun)
dan aku (setelah 4 tahun lebih d sabah..kihkihh)


ni tengku irwanie(ketua pengawas SMAKH 1998) yg dlm berpantang..
dan linda onn
pengawas sekolah and de geng.
sedap mak engku buat jemput2.byk farid makan!

bincang hal bisnes abe kita wanie oii


jom bang..byk lagi rumah nak pegi ni d raye ke 3


abah ngan farid raye ke 3


sesat plok gabor raye pertama kt sini.
adik beradik ngn mak su aku balik dr JB









Sunday, October 4, 2009

raya aidilfitri 2009


mertua di sayangi


family di kasihi


maaf la diri ini..1 syawal kita 0-0


ready kuar rumah..


Thursday, October 1, 2009

salam aidilfitri

sudah d pertengahan syawal baru la leh dapat bersama blog.bukan apa..penat balik kampung belum habis...tup2 sampai je sabah mcm2 keje dan kursus plak kena pegi.banyak kerje kena settle kdg2 mcm tak larat dah badan dan kepala.

ramai yang menegur badan mama ni maintain..bukan sebab diet.tak sempat pun nak diet...berat dah turun.keje bertimbun2 dan melayan kerenah anak2 ni la menyebabkan mama ter'diet' tanpa disedari.

sekarang masih bz,so mama belum dapat up load new pictures.so sorry ye my frenzs.seronok dapat jumpa kawan2 sekolah.yang berpantang, yang baru pulang dari london, yang baru pulang ke terengganu, dan kawan2 lama lain.raye is the hepi time for this year.

Monday, September 21, 2009

aidilfitri 2009 penuh makna




akhirnya dapat jugak mama up load gambar raya walaupon sibuk ke sana ke mari open house dan me;layan anak2. dah anak tido semua...dapat la mama buka blog. penat beraya belum habis2.keseronokan beraya tahun ni paling bermakna.maklum la kan...hati dah memang suka sangat dapat balik kampung.




Sunday, August 30, 2009

birthday farid

Anak teruna mama dah masuk 3 tahun hari ni...30 Ogos 2009. mama belikan kek utk farid...petang tadi sebelum berbuka mama kasi la farid tiup lilin.kebetulan kakak ira ada skali..sronok la budak 2 orang tu duk nyanyi lagi hepi birthday and tiup lilin sama2.hheeee.


menu hari ni bihun goreng, udang goreng tempura, nasi himpit and pengat pisang.
aabh mtk lauk ikan kayu masak merah ang sawi goreng..okey la tu xde la penat sgt mama nak masak kan...





Thursday, August 27, 2009

Juadah berbuka tahun ini

Sepanjang bulan Ramadhan tahun ni hati terasa hepi jer sebab kat rumah ni bertambah ahli keluarga...Fahim dan ayah cik Aqim.meriah jer kalu time nak berbuka.takde la rasa sunyi seperti sebelum2 ni.seronok bila kita makan beramai-ramai lebih2 lg dengan keluarga sendiri. Walaupon mama penat melayan anak2 yang semakin 'memeningkan' tetapi mama enjoy sebab rumah tak sunyi sepi. dah seminggu kita berposa...abah belum pon penah ajak mama pi bazar Ramadhan.entah cmne rupa le bazar Ramadhan tahun ni.kalau sebelum2 ni...mmg tak lepas pegi bazar di fajar.Mujur le cuti sekolah..boleh la mama masak hari2.puas hati dapat makan mknn yg mama masak sendiri.